Paulien Varkevisser (1965) is geboren als dochter van een architectuurfotograaf / grafisch vormgever en opgeleid als ontwerper in de tuin- en landschapsarchitectuur. Fotografie heeft haar altijd geboeid. Een vakantie zonder camera is niet voor te stellen!

Waar fotografie eerst een hobby was, is het nu uitgegroeid tot een passie die zij vanaf 2012 als freelance fotograaf combineert met haar werk als freelance ontwerper / tekenaar / grafisch vormgever.

Het werken met beelden is binnen de tuin- en landschapsarchitectuur een belangrijk aspect. Hiermee kun je een verhaal vertellen, je visie overbrengen. Paulien combineert dan ook graag haar ervaring als ontwerper met de verzorging van fotografie van en voor projecten in stad (straten, parken & architectuur) en landschap. Tuinfotografie behoort hier ook bij. Inmiddels heeft zij een ruime ervaring opgebouwd in de tuin- en projectfotografie.

Het fascinerende in de fotografie is dat iedereen zijn of haar eigen beleving heeft van de werkelijkheid; niet iedereen ziet hetzelfde. Paulien is altijd op zoek naar eenvoud, rust en duidelijke lijnen. Door compositie, standpunt, oog voor detail, lichtval en kadrering wordt dit beeld gecreëerd. Ook alledaagse zaken worden daardoor bijzonder.


Ook in haar vrije tijd fotografeert zij graag. Gewoon op pad gaan en ‘zien’ wat je tegenkomt. De natuur is hierbij een grote inspiratiebron. De natuur is constant in beweging; door de verschillende seizoenen, het weer, het licht en zelfs het moment van de dag ... Steeds weer verrassend. Het maakt dat je elke keer opnieuw een andere beleving hebt. Ik probeer dan mijn eigen beeld te maken door bewust te kijken en te kaderen. De natuur zien als een abstract of grafisch kunstwerk of juist weergeven als een poëtisch, schilderachtig of sprookjesachtig beeld. Dat is voor mij de uitdaging.

Om dit te bereiken maak ik soms gebruik van fotografische middelen als ‘meervoudige belichting’, beweging, overbelichten of bewust ‘out of focus’ fotograferen. Technieken die mij in staat stellen bepaalde sferen op te roepen of een gelaagdheid aan het beeld te geven.

Meer websites van Paulien: 

  

Wilt u meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met mij op: info@paulienvarkevisser.com of 06 10714600

KvK 54739764  |  BTW  NL0015478B15  | IBAN NL79 TRIO 0254.6721.16 | cookie- en privacyverklaring